Hybride BBL opleiding voor koks weer van start
Vandaag was de start van weer een nieuw schooljaar van de hybride BBL opleiding voor koks. Vorig jaar zijn we dit als pilot gestart samen met partners Noorderpoort en Generation Hospitality. Elke week krijgen de leerlingen één dag per week les in SPOT. Dit jaar zetten we het voort en samen met de leermeesters wordt er door de studenten enthousiast gebrainstormd over de invulling van de praktijk leerdagen in het komende jaar.
Met de actieve bijdragen van de leermeesters belooft het weer een mooi programma te worden. De ideeën variëren van paddenstoelen zoeken en kennis opdoen over wildplukken in het bos tot een bezoek aan een Meester Boulanger (ambachtelijke (banket)bakker die de Meesterproef met succes heeft gelegd), een waddenvisser en een specialist in vleesvervangers. Dit zijn waardevolle manieren om te leren in en van de praktijk.
De ochtend vloog om. Aan plezier tijdens het leren hoeft het dit schooljaar niet te ontbreken. We gaan er weer een mooi jaar van maken samen!
Foto’s: Generation Hospitality