New Technology
In het project New Technology gingen studenten aan de slag met de vraag: Hoe ziet een evenement in 2050 eruit als het gaat om de live beleving van muziek, dans en theater? Wat zijn de technologische trends op het gebied van programmering, marketing, kaartverkoop, hospitality, catering, podiumtechniek en productie? Wat zijn de effecten daarvan op deze gebieden en wat betekent dat voor artiesten en publiek?
In co-creatie met medewerkers van SPOT onderzochten ze diverse technologische ontwikkelingen en organiseerden ze een inspirerend event, waarbij ze het publiek een inkijkje gaven in een mogelijke toekomst.
Werkwijze
De studenten van Creative Business en The Future of Technology and Society waren verantwoordelijk voor het inhoudelijke gedeelte. Zij gingen aan de slag met out-of-the-box ideeën voor het evenement van de toekomst, om de toeschouwers (medewerkers van SPOT) aan het denken te zetten over de toekomst van live events.
Studenten Kunst en Multimedia en Eventmanagement hadden vooral de taak om op 20 juni een event te organiseren waarop alle opbrengsten van het project gepresenteerd werden aan de medewerkers van SPOT.
Het event vond plaats op 20 juni in de Kleine Zaal van De Oosterpoort. Het publiek kon zelf actief aan de slag met Virtual Reality en Augmented Reality om te ervaren hoe de toekomst eruit kan zien en er waren diverse presentaties. De studenten hadden zelf in de keuken van SPOT futureproof snacks gemaakt: zeewier- en krekelburgers.
Uitkomsten en leerpunten
- Een inspirerend event voor medewerkers van SPOT met diverse presentaties:
- Een onderzoek naar circulariteit en duurzaamheid binnen SPOT;
- Een online digitale expositieruimte (Willow Art Space), ontwikkeld door studenten van Academie Minerva;
- Een prototype voor een publieks-app, met diverse handige informatie over kortingen, parkeerplaatsen, zitplaatsen, etc.;
- Een digitaal model van de Grote Zaal van De Oosterpoort, gemaakt door studenten van de opleiding Built Environment, bedoeld om hergebruik van materialen te onderzoeken.
- Het oorspronkelijke idee was dat het event zelf ook een voorbeeld zou zijn van een toekomstig event, maar dat was voor de studenten een stap te ver.
Foto’s: Niels Knelis