Open Podium
Hoe kunnen we het restaurant The Mix van SPOT meer op de kaart zetten? The Mix is het vernieuwde restaurant in De Oosterpoort, op een nieuwe plek en gericht op alle bezoekers. Het heeft de uitstraling en het aanbod voor iedereen die na of voor een voorstelling of concert een hapje wil eten, uitgebreid wil dineren of gezellig wil borrelen. Hoe kan The Mix ook op anderen momenten – los van voorstellingen en concerten – bezoekers trekken? Het gaat in dit project om meer mensen bekend te maken met The Mix en om voldoende bezoekers te trekken om open te zijn.
Werkwijze
Als antwoord op de vraag is het concept Open Podium bedacht. Vanuit CrossWise een goed concept om studenten van het MBO en HBO een mooie leerervaring te bieden met een unieke programmering die afwijkt van de grote podia. Qua organisatie van het Open Podium als wel als voor de inhoud: het Open Podium is een ook plek waar studenten van de opleidingen Artiest van Noorderpoort, de Academie van Popcultuur en het Conservatorium extra ervaring kunnen opdoen. Er zijn drie Open Podia georganiseerd door de studenten, waarbij bijna alle fasen van het normale proces binnen SPOT aan de orde kwamen: programmering, productie, marketing, horeca, podiumtechniek etc. Op 13 mei zijn alle CrossWise-betrokkenen uitgenodigd voor een Open Podium met borrel met optredens van aankomen talent van de Academie voor Popcultuur. Op 17 juni volgde een tweede versie met optredens van studenten van het Prins Claus Conservatorium. Op 30 september tenslotte zijn drie studenten van beide opleidingen geprogrammeerd.
Uitkomsten en leerpunten
- Dit project is het Project van het Jaar 2022 van het Hanze Honours College geworden, voor het vervolg is een bedrag van € 500,- toegekend!
- De organiserende studenten hebben veel ervaring kunnen opdoen in wat er allemaal komt kijken bij de core business van SPOT. Daarnaast kregen andere studenten de kans om ervaring op te doen in het spelen voor publiek.
- Het is best lastig om twee doelen: bezoekers voor The Mix in de vorm van een CrossWise-borrel en een Open Podium voor aankomend talent bieden te combineren, zowel de horeca als de artiesten krijgen niet de aandacht die voor beiden bedoeld is.
- Het zorgen voor een vast publiek voor deze events zal veel tijd kosten.