Vakopleidingen
Dit semester waren er weer allerlei studenten van Noorderpoort en Alfa-college bij SPOT. Zij kregen de kans om een deel van hun vakopleiding in de praktijk uit te oefenen bij SPOT in De Oosterpoort en Stadsschouwburg.
Allround Hospitality Medewerker
Zo waren er studenten van de opleiding Allround Hospitality Medewerker (Noorderpoort) aan de slag in het dagcafé The Mix. Naast horeca-taken hielpen ze hier ook bij de ontvangst van gasten. Ook mochten studenten ’s avonds helpen bij de kaartcontrole en het helpen van de floormanagers bij concerten en voorstellingen.
Koksopleiding
Iedere dinsdag kregen studenten van de koksopleiding (Noorderpoort) les in de HotSpot. Dit waren deels theorielessen in een omgeving omringt met professionals van SPOT, maar de theorie kwam in de keuken van De Oosterpoort echt tot leven. Hier probrerden de koks in opleiding allerlei dingen uit en leerden zij in de praktijk hoe het is om in een professionele keuken te staan. Een leuk voorproefje van wat de toekomst na de opleiding te bieden heeft. Ook kregen de studenten de kans om mee te gaan op leuke excursies en workshops te volgen van medewerkers van SPOT.
De rest van de week was er 1 student actief bij ons in de keuken, samen met een student van de Hotelschool (Noorderpoort); Vanaf schooljaar 2024-2025 is deze hybride variant van de koksopleiding vast opgenomen in het opleidingsaanbod van Noorderpoort als ‘Zelfstandig werkend kok (on the job)’.
Onze sous chef Peter Helder, die de studenten vanuit SPOT begeleidt, werd in oktober 2023 uitgeroepen tot Leermeester van het Noorden. Tijdens de Horeca Xperience kreeg hij de prijs uitgereikt door Klankbordgroep Noord Nederland, als waardering voor zijn toewijding en passie voor het opleiden. Een grote eer!
Fotograaf: Niels Knelis