Educatie-aanbod uitgebreid met digitaal lespakket voor primair onderwijs
Vanwege het coronavirus is het programma van SPOT Groningen de afgelopen tijd aangepast en hebben we veel minder publiek, leerkrachten en leerlingen ontvangen. Om leerlingen van basisscholen toch een mooi educatieprogramma te bieden hebben we deze periode gebruikt om nieuw digitaal lesmateriaal te ontwikkelen. Hiermee kunnen leerkrachten met hun leerlingen in de klas zelf aan de slag en krijgen ze vanuit het klaslokaal een uniek kijkje achter de schermen bij SPOT Groningen.
Met het lespakket voor het primair onderwijs maken leerlingen van groep 5 t/m 8 kennis met SPOT Groningen en krijgen ze een uniek kijkje achter de schermen. De leerlingen beginnen hun les met een video van De Oosterpoort en de Stadsschouwburg, zoals je deze nog nooit eerder zag. De zalen, kleedkamers en backstageruimtes komen aan bod. Daarnaast zijn er filmpjes te zien van de mensen die achter en voor de schermen werken en er elke dag voor zorgen dat het doek op gaat of het concert kan beginnen. De leerlingen krijgen van elke medewerker een opdracht. In het digitale lespakket vind je opdrachten van de programmeur, de regisseur, de kassamedewerker en de marketeer en van de decorbouwer, de dirigent van het Noord Nederlands Orkest en de technicus. Leerlingen kunnen hiermee creatief aan de slag en leren al doende alles van en over de theater- en muziekwereld. Het eindresultaat kunnen ze per mail opsturen naar SPOT Groningen.
Naast het nieuwe digitale lespakket biedt SPOT Groningen scholen en leerlingen nog veel meer mogelijkheden, zoals verschillende soorten (theatrale en muzikale) rondleidingen door de gebouwen. Ook kunnen scholen, zowel basis- als voorgezet onderwijs, workshops en lespakketten opvragen. We hopen dat de zalen in 2021 weer (volledig) open gaan en de programmering zijn normale vorm terugkrijgt, zodat we weer meer leerlingen en jongeren kunnen ontvangen bij voorstellingen en concerten.
Gratis digitaal lesmateriaal basisonderwijs
Met dit digitale lespakket voor het primair onderwijs maken leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 kennis met de wereld van theater en muziek en krijgen ze een uniek kijkje achter de schermen. In het lespakket zijn er filmpjes te zien van de mensen die achter en voor de schermen werken. De leerlingen krijgen van elke medewerker een opdracht.