Meestertrompettist Ibrahim Maalouf zit op een kruk

Ibrahim Maalouf headliner Rockit Festival

Nieuws

Ibrahim Maalouf is een van de meest toonaangevende en spraakmakende artiesten binnen de hedendaagse jazz. De trompettist is met name in jazzkringen een gevierd man, maar door zijn kruising van pop, rock, soul, electro, hip-hop en Franse chansons met muziek van zijn Libanese roots zitten zijn liefhebbers overal. Na zijn verpletterende optreden op Rockit 2019 keert Ibrahim Maalouf terug als een van de absolute headliner.

Je hebt haar naam misschien nog niet in de jazzcharts gezien, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Shuteen Erdenebaatar creëert met haar diepe, expressieve harmonieën en ritmische gelaagdheid een geluid dat even herkenbaar als ongrijpbaar is. Met bandleden die leiders in hun eigen recht zijn, staat Erdenebaatar aan het hoofd van een kwartet met de meest gelauwerde, inventieve en begaafde groep jonge artiesten uit de Duitse jazzscene.

Ben van Gelder & Reinier Baas slaan opnieuw de handen ineen voor hun derde gezamenlijke album, This Is Water. Het album staat in het teken van de synergie tussen de twee, die na vijftien jaar samenwerking is uitgegroeid tot een uitgebreid muzikaal vocabulaire.

Alessandro Fongaro, de bassist die je kunt kennen van zijn werk met Sun-Mi Hong, Ambergris en het Brainteaser Orchestra, neemt het voortouw met zijn nieuwe project: Pietre. Dit kwartet – vernoemd naar het Italiaanse woord voor ‘stenen’ – is een explosie van emotie, een schreeuw om weer te leven en lief te hebben. De muziek schuurt, hapert, stort in, maar duwt toch door.