Man met een hoed en lang krullend haar die voor een zonsondergang staat

Jack Browing en Wayne Graham maken de TakeRoot line-up compleet!

Nieuws

We hebben twee nieuwe namen voor de line-up van TakeRoot: singer-songwriter Jack Browning en Wayne Graham, de band van de broers Kenny en Hayden Miles. Zij nemen de plek in van Rosali en Aaron Lee Tasjan, die helaas wegens omstandigheden afgezegd hebben.

De 26-jarige singer-songwriter Jack Browning komt dan wel uit Londen, maar hij haalt zijn muzikale inspiratie uit heel Europa en de VS. Door zijn zwak voor folk, blues, rock en country en door te spelen met grootheden als Jeff Beck, Joss Stone en Gregory Porter, ontwikkelde hij een herkenbaar geluid, dat tegelijk stevig in de traditie is geworteld. In 2023 verscheen Brownings debuutalbum ‘Red Eye Radio’, een opmerkelijke verzameling zeer persoonlijke en warme liedjes over het leven onderweg, over werken als bouwvakker, over worstelen met geestelijke gezondheid, over liefde en verlies en over het universele menselijke verlangen om te zwerven. Altcountry.nl gooide er de volle vijf sterren tegenaan: “Dit is alternatieve country zoals we die het liefst horen. Songs met een kop en een staart, melodieus, pakkend, gevarieerd. (…) Zo rijgt het ene hoogtepunt zich aan het volgende.”

Wayne Graham is de band van broers en co-songwriters Kenny en Hayden Miles. Afkomstig uit Whitesburg, Kentucky, maakt het viertal sfeervolle roots- en americana-songs die doen denken aan het werk van acts als Wilco en Uncle Tupelo. Alle nummers ademen de haat-liefde relatie die de mannen hebben met het stadje waarin ze opgroeiden. De songs knetteren van de energie en verkennen alle mogelijke genres, met folk en country steevast als vertrekpunt. Een duizelingwekkend breed palet, door de mannen gebruikt om het racisme uit hun hometown aan de kaak te stellen. Protestsongs, maar vol compassie. “An utterly unique sonic experience. (…) Bastion weaves a complex tapestry through the small-town human experience, blending the sounds of Appalachia with jazz, punk, noise, and indie.” (American Songwriter

Begin nu alvast met puzzelen en bekijk de timetable online!

Tickets & info via www.takeroot.nl