Teun van de Keuken staand tussen twee stoelen in voor een rood doek. Hij is een punt aan het maken tijdens zijn theateravond.

Teun van de Keuken

De Mens is een Plofkip

Teun van de Keuken

De Mens is een Plofkip

  • Woensdag 5 maart 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 5 maart 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Teun leert je heel anders kijken naar de inhoud van je boodschappenmandje

Maakt ons eten ons vooral ziek? Voedselfabrikanten maken onze dagelijkse kost onweerstaanbaar met de combinatie van zoet, zout en vet. De supermarkt ligt tegenwoordig vol met zwaar bewerkt eten zonder voedingswaarde – ook van producten waar je het niet van verwacht. Het gevolg is ziekte en stijgende maatschappelijke kosten. Wanneer zijn we voedsel gaan verruilen voor dit soort fabriekseten? En hoe kan het anders?

Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt

In de theateravond De mens is een plofkip leert Teun van de Keuken je heel anders kijken naar de inhoud van je boodschappenmandje. Als maker van De Keuringsdienst van Waarde dook Teun jarenlang in de wondere wereld van de voedingsindustrie. Deze avond laat hij zien hoe de voedingsindustrie de mens tot een plofkip maakt.

Teun van de Keuken zal ook worden geïnterviewd over hoe ons voedselsysteem compleet is veranderd. Maar hij biedt ook een alternatief. Wat zijn de ingrediënten voor een gezonde voedingsindustrie? De mens is een plofkip is een theateravond die hongerig maakt naar radicale verandering.